Zoeken

Duale opleiding

Anders dan de inservice opleiding, waarbij je de gehele opleiding (werken én leren) volgt bij het NKI-AVL, kun je er ook voor kiezen om het theoretische gedeelte te volgen aan een hogeschool met een MBRT studierichting. MBRT staat voor Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. De toelatingseisen voor ‘duaal’ zijn gelijk aan die van de inservice opleiding: tenminste 18 jaar en een afgeronde opleiding op minimaal Havo niveau met wiskunde A als examenvak.

Hoe zit de opleiding in elkaar?
Het is een volwaardige HBO opleiding en de opleiding duurt vier jaar. In het eerste leerjaar, de propedeutische fase, ligt de nadruk op oriëntatie en selectie. Je oriënteert je op het beroep in de verschillende werkvelden en op de gezondheidszorg in het algemeen. In deze fase ben je ca. 20 weken op school. Daarna volgt de hoofdfase. Hierin ontwikkel je de verworven beroepsvaardigheden die je in het eerste jaar hebt opgedaan verder tot op HBO niveau. Gedurende deze periode van drie jaar ga je ongeveer vijf à tien weken per jaar naar school. Na de studie ben je deskundig opgeleid in de werkvelden: radiodiagnostiek, radiotherapie, echografie en nucleaire geneeskunde.

Met een HBO diploma op zak ben je dan bachelor. Je kunt dan bijvoorbeeld blijven werken bij het NKI/AvL om je verder te specialiseren in de radiotherapie of een van de andere werkvelden. Je kunt je ook verder bekwamen aan een universiteit of gaan werken in het buitenland. Er zijn vele mogelijkheden en kansen.

Wanneer start de opleiding?
Elk jaar in september.
 
Wat verdient het?
De eerste 20 weken krijg je vanaf je 18e een ‘zakgeldvergoeding’ van ongeveer € 450,- bruto per maand, aangevuld tot het minimum(jeugd)loon. De vergoeding loopt per leeftijd op. Wanneer je 20 jaar bent verdien je € 778,- bruto per maand. Op je 23e is de vergoeding bij aanvang van de opleiding € 1265,- bruto per maand en loopt op naar € 1542,- in het vierde leerjaar.

Online aanmelden
Spreekt de duale opleiding tot radiotherapeutisch laborant je aan en je bent al 18 jaar? Vul dan het aanmeldingsformulier in. Je krijgt daarna bericht van Hein Opdam, paramedisch hoofd van de afdeling Radiotherapie. Voor meer informatie of vragen kun je hem ook bellen, tel. 020 - 512 21 78 of bel met Paula de Boer, coördinator opleidingen, tel. 020 - 512 21 75.
 
Let op!
Om toegelaten te worden tot de duale opleiding moet je wel aan enkele eisen voldoen:
1. Een Havo diploma met het profiel wis- en natuurkunde of een MBO diploma niveau 4.
2. Een sterke affiniteit met technische vakken en de wil om in de zorg werken.
3. Goede Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheid op minimaal NT2 niveau: zie ook:
www.kennisnet.nl
Wanneer je niet aan deze eisen voldoet, heeft het helaas geen zin om je aan te melden. We adviseren je om een andere opleiding te volgen of beroepskeuze te doen.
Klik hier om het online aanmeldingsformulier te openen.